Basisinkomen

Naast bemiddeling in de klein-zakelijke sfeer houd ik mij uitgebreid bezig met propaganda voor en bestudering van de invoering van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen, afgekort: OBi. Mijn belangstelling voor dit onderwerp dateert van het begin van de 80-er jaren en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een overtuiging, tot een passie. Zorgvuldige en onaflatende bestudering van het economisch systeem, de werking ervan en de theorieën erover, hebben mij tot de conclusie gebracht dat de invoering van een OBi noodzakelijk is willen wij evenwicht brengen in ons economisch systeem. In het andere geval zal de werking van de  de economische wetmatigheden leiden naar de ecologische afgrond, omdat er dan geen natuurlijke rem meer zit op het streven van mensen naar meer.

Deze afdeling is dan ook gewijd aan de mogelijkheden en de economische werking van het Onvoorwaardelijk Basisinkomen (OBi); in de diverse paragrafen zal ik de werking van het OBi op economisch, sociaal en politiek gebied belichten. Ik zal dat doen aan de hand van mijn eigen artikelen maar ook aan de hand van de ideeën en artikelen van anderen. Ik zal deze stukken zoveel mogelijk thematisch en chronologisch geordend op deze site presenteren, zodat de bezoekers van de site ieder op zijn eigen wijze, zijn ideeën over het Basisinkomen kan vormen en ontwikkelen.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid voor commentaar, kritiek, discussie, reacties en vragen en wel via de links onder aan de pagina. Ik neem mij voor om op deze reacties zo spoedig en adequaat mogelijk te reageren.